RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Почнуть "рихтувати" обличчя: Москаль висловився про розчарування виборців в "слугах народу"

Виборці "слуг народу" почали усвідомлювати, що їх обманули, і скоро почнуть реагувати на своїх обранців так, як Олег Ляшко відреагував на Андрія Геруса, який пролобіював імпорт електроенергії з Росії.

Про це написав колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та Закарпатської ОДА Геннадій Москаль в Facebook.

"Виборці подібних "слуг народу" вже починають розуміти, що епоха бідності, як обіцяли, таки закінчилася; тільки закінчилася вона для "слуг" Коломойського й самого олігарха. Подібне розуміння прийде й щодо інших обіцянок "СН". Коли люди побачать, як їх розвели "нові обличчя" — ці ж самі обличчя почнуть так само "рихтувати", як і обличчя Геруса — і в залах офіційних делегацій аеропортів, і в Конча-Заспі, і по дорозі до коханок, замовлених завдяки діджиталізації прямо з парламенту, і, можливо, навіть в кулуарах Ради", - написав Москаль.

18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку - дозволити комерційний імпорт електроенергії. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Проте з 1 жовтня почалася поставка електроенергії в режимі імпорту з Росії. За першу половину жовтня імпорт виріс майже в два рази, в листопаді він збільшився в три рази - до 12 млн кВт-год/добу.

Зростання імпорту російського струму призвело до обмеження виробництва електроенергії українськими енергопідприємствами. За даними експертів, імпортери електроенергії демпінгують на українському ринку, а обсяг російського струму, який постачається на сегмент ринку двосторонніх договорів, вже перевищує 15%.

Як йдеться в листі Федерації роботодавців ПЕК на адресу президента України, прем’єр-міністра та секретаря РНБО, імпорт електроенергії з Росії загрожує зупинкою 75% українських шахт та більшості блоків АЕС.

3 грудня Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ та СБУ відкрити карну справу проти голови комітету ВР з енергетики та ЖКУ Андрія Геруса за державну зраду та зловживання владою.