RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Слуга народу" вніс у Раду закон про скасування державної мови: в мережі ажіотаж

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про визнання закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", що втратив чинність "на базі нововиявлених обставин, зважаючи на рішення Венеціанської комісії".

Про це нардеп Бужанський написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами народного депутата, чинний закон не має нічого спільного із захистом і розвитком української мови, а спрямований на "дискримінацію носіїв інших мов, в першу чергу, російської мови".

Максим Бужанський послався на рішення Венеціанської комісії та заявив, що скасування чинного закону дасть можливість написати новий.

"Упевнений, скасування закону про мову в чинній редакції, відкриє можливість для написання дійсно вартісного документа. Новий закон буде відповідати інтересам нашої країни і європейським цінностям, про які так багато говорили автори попереднього закону", - написав нардеп.

Така позиція народного депутата викликала гнівну реакцію на його пост в соцмережі. "А як бути з висновками нашого Конституційного суду, який сказав, що Закон нічого не порушує?", "Суцільні емоції, нічим не підкріплені", "Кейс Янковича нікого не навчив. Можемо повторити", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Максим Бужанський відзначився під час бійки з колегою по фракції "Слуга народу" Гео Леросом.