RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Герус встановив диктатуру в енергетичному комітеті ВРУ - депутат "Слуги народу"

Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус, фракція "Слуга народу", встановив диктатуру в комітеті і відмовився вислухати на засіданні представників інвесторів щодо компромісного законопроекту стосовно реструктуризації "зеленого" тарифу №2543.

Про це заявила народний депутат України Ірина Верещук, передає "Обозреватель".

"Звичайно, шокована. По-перше, яка низька політична культура проведення таких комітетів, коли людям, депутатам не дають слова, не дають права задати питання, а потім почути обґрунтовані відповіді… Пан Герус, напевно, не розуміє, що нашими роботодавцями є суспільство, ринок, бізнес, інвестори, які працюють в Україні, і розраховують на наші гарантії, що їхні права не будуть обмежені, а, навпаки, гарантовані і підтримані державою", - сказала Верещук.

Депутат наголосила, що на засіданні комітету не відбулось реальної дискусії щодо законопроекту стосовно "зеленого" тарифу - голова комітету Андрій Герус не дозволив висловити свою думку представникам інвесторів, які розвивають альтернативну енергетику в Україні.

"Дискусія мала бути емоційною і бурхливою, але мала би бути, а ми перетворили це в монологи тих, хто хоче щось сказати, і абсолютно не чуємо людей, які хочуть аргументовано відповісти або задати навіть питання міністру чи представнику міністерства. Асоціації, люди, які прийшли, не можуть сказати ні слова. Мипозбавлені реальної дискусії", - зазначила Верещук.

Вона зазначила, що компромісний законопроект 2543 ініційований депутатами від парламентської більшості, і закликала голову комітету Андрія Геруса до діалогу з представниками бізнесу.

"Давайте розмовляти. Чому ви заперечуєте таку можливість для присутніх? Ви встановлюєте правила. Це диктатура? Чи у нас демократія? До вас звертаються члени комітету, ви не даєте слова сказати, не даєте питання задати. Так же не можна. Ми – представники монобільшості, маємо показувати приклад. Який ми приклад показуємо? У нас ініціатор наша колега з монобільшості. Ви навіть не хочете чути. Що це за робота?", - наголосила Верещук.

6 грудня у Верховній Раді був зареєстрований проєкт закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері відновлювальної енергетики" (№2543), який передбачає можливість добровільної реструктуризації "зеленого" тарифу. На засіданні Комітету ВР з питань енергетики та ЖКП 13 грудня цей законопроект не знайшов підтримки депутатів.

Раніше Європейська Бізнес Асоціація у зверненні до голів комітетів ВР з питань економічного розвитку та з питань енергетики та ЖКП закликала підтримати законопроект №2543, зазначаючи, що його ухвалення дозволить зберегти інвестиційну привабливість галузі відновлюваної енергетики та залучити в її розвиток 4 млрд євро інвестицій.