RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Потрібно обмежити: Зеленський виступив з важливою пропозицією щодо ринку землі

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту в село Красна Слобідка Київської області висловив намір скоротити в законопроекті про ринок землі максимально допустимий ліміт на володіння землею "в одних руках" в п'ять разів - до 10 тисяч гектарів.

Відео із зустрічі глави держави з аграріями села, де прозвучала така заява, опубліковано на сторінці Офісу президента в соцмережі Facebook.

"Давайте від 1 до 10 тисяч гектарів розглядати на комітеті [Верховної Ради з питань аграрної політики], запропонуємо цифру, зменшимо концентрацію з 50-20 тисяч гектарів, приберемо [із законопроекту]", - запропонував Володимир Зеленський.

За словами президента, для повноцінного запуску ринку землі знадобиться тривалий підготовчий період.

"Мораторій можна буде зняти тільки після прийняття і підписання закону. А потім потрібно ще працювати з реєстрами, щоб все було чисто. І ринок може заробити тільки через рік, восени", - пояснив він.

Крім того, Зеленський запевнив фермерів, що держава буде захищати їх від спроб рейдерського захоплення землі.

"Нехай люди не бояться, що будуть забирати землі, будемо захищати людей. Іноземцям не продаємо, питання з продажем іноземцям вирішили - правки внесли", - пообіцяв глава держави.

За його словами, питання продажу землі іноземцям буде винесено на всеукраїнський референдум після відкриття ринку.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 17 грудня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося безліч протестуючих проти введення ринку землі: мітинги обернулися жорстким протистоянням з поліцією.