RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Невдалий піар: ЗМІ розповіли, як екс-голова ДАБІ Кудрявцев викрив свою причетність до махінацій

Екс-голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України у 2015-2018 Олексій Кудрявцев "погорів на недолугому самопіарі".

Про це йдеться на сайті "Обозрєватель".

Нещодавно Кудрявцев почав медіа-кампанію для зменшення токсичної репутації. Саме цього посадовця називають "батьком сучасної корупції" в будівельній галузі, а він намагається позиціонувати себе в якості постраждалого реформатора.

Видання наводить цитату з блогу Олексія Кудрявцева, в якому він 13 грудня коментує новину про запуск Електронного кабінету забудовника.

"Скажу – ось воно, нарешті. Отримав право на безперешкодну роботу той самий електронний кабінет, ідею якого ми намагалися втілити в життя декілька років тому на майданчику ДАБІ. Нагадаю, ми почали діджиталізацію роботи інспекції, маючи перед собою дві головні мети: унеможливити чи хоча б максимально знизити ризики корупції та максимально спростити й скоротити дозвільні процедури", – зазначив Кудрявцев.

"Спочатку нам здалось, що це спроба привласнити чужі напрацювання. Але ми перевірили, та з’ясувалось, що дійсно електронний кабінет це напрацювання Кудрявцева, а дотичні до цих реформ дуже поважні зараз персони. Технічне завдання та меморандуми щодо впровадження електронного кабінету в рамках проекту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS", Офісу ефективного регулювання BRDO також були підписані за часів Кудрявцева", – визнається у матеріалі.

Проте, як виявилося, зізнавшись у причетності до запуску Електронного кабінету забудовника, Кудрявцев зрештою "підставив сам себе".

"Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров не з політичної тусовки, йому невідомо, що попередники – це ті самі люди, що й наступники. Він 16 грудня у Facebook повідомляє, що в електронний реєстр забудов вшили "привіт" від попередників. Програма дозволяє ховати заведені документи в публічному реєстрі. Та спонукає вирішувати питання за прискорення реєстрації. Таким чином Кудрявцев знову погорів на власному недолугому піарі, а ще потягнув за собою колишніх працівників офісу ефективного регулювання BRDO, а зараз вище керівництво держави Олену Шуляк та Олексія Гончарука. Ну просто премія Дарвіна українського політикума", – констатує видання.