RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Умисне вбивство: прокуратура перекваліфікувала справу про катастрофу літака МАУ в Ірані

Офіс генерального прокурора України офіційно змінив кваліфікацію справи про катастрофу українського літака в Ірані, тепер розслідування підпадає під статтю про умисне вбивство.

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"Офісом генерального прокурора прийнято рішення про зміну кваліфікації кримінального злочину, за яким порушено провадження. Слідство триватиме за статтями Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за умисне вбивство двох і більше людей і знищення літака", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уточнили, що перекваліфікація була проведена через нові даних від міжнародних партнерів з розслідування. Також в Офісі генпрокурора врахували і висновки українських експертів з місця аварії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група українських експертів завершила основний етап роботи зіз'ясування причин катастрофи українського літака в Ірані, під час якої загинули 9 членів екіпажу і 176 пасажирів.

Раніше глава КВІР заявив, що система протиповітряної оборони Ірану визначила український пасажирський літак МАУ як крилату ракету і тому здійснила пуск ракети по ньому.