RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Команді Зеленського вказали на велику помилку, що дає фору військам Путіна

Команда президента Володимира Зеленського допускає один стратегічно важливий промах в боротьбі з агресією Росії, який полягає в ліквідації строкової служби в Україні.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Проблема цієї влади в тому, що вони не можуть перейти до системного будівництва. Вони як і раніше рухаються від оплесків до оплесків, від PR-ходу до PR-ходу, у військовому питанні також. Один із найглибших провалів - це рішення ліквідувати строкову службу. Тому що Україна, будучи оточеною Росією з трьох чвертей своєї території, не може собі дозволити розкіш відмовитися від строкової служби. В такому разі не буде навченого військового резерву. Хоча вони говорять про те, що ми замінимо це територіальною обороною, але в територіальну оборону теж повинні йти підготовлені люди. Де ж їх брати?" - запитується він.

За його словами, Зеленський не любить військових. Саме тому, на його думку, "зараз ветерани та волонтери стали маргіналами. Хоча до цього вони п'ять років були в фаворі, головною суспільною силою, найбільш розпіареною, найбільш значущою, що користується найбільшою довірою".

"Крім того, він не любить тему війни і нічого з собою не може вдіяти. І його дуже вдало лякають зловісною змовою військових і волонтерів, інспірованою Порошенком. І він, я так розумію, схильний у це вірити. Це породжує специфічні відносини в суспільстві. Зараз взяла гору публіка, яка не любить армію, не любить війну, а любить звинувачувати Україну в тому, що ми самі негідники. До них активно прислухаються", - додає експерт.

Для Арестовича залишається незрозумілим, чому на тлі того, що Швейцарія має термінову службу, Польща збільшує армію в два рази, але українці говорять, що "нам це не треба".

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну можна пообрубувати руки, але ведеться складна гра - Олексій Арестович.