RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як Трамп намагається уникнути імпічменту: експерти вказали на цікавий план

Президент США Дональд Трамп і його команда в питанні розслідування проти нього вибрали тактику "повного заперечення" - глава Білого дому часто повторює, що не тиснув на президента України Володимира Зеленського і заявляє про "судилище" з боку політичних конкурентів.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив глава Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

У своїх заявах Трамп часто згадує корупцію в Україні і розслідування у справі сина свого конкурента на пост президента США Джо Байдена, і навіть відправляв до Києва свого адвоката Руді Джуліані, щоб нібито "допомагати боротьбі з корупцією".

"Лінія захисту Трампа побудована на викритті "української корупції", з якою вони хочуть пов'язати Джо Байдена і його сина Хантера. Візити Руді Джуліані до Києва підносяться так, що Білий дім не тисне на президента Зеленського, а, навпаки, допомагає йому боротися з системної корупцією в країні", - зазначив експерт.

Також президент США виступав з критикою представників Демократичної партії через те, що ті не дозволили йому захистити себе на слуханнях з приводу імпічменту в Сенаті. Однак, коли таку можливість йому надали - він просто відмовився в них брати участь і направляти туди своїх представників. Українські експерти називають це грамотним тактичним кроком перед виборами в США.

"У такому випадку процес імпічменту виглядає як передвиборна технологія демократів. Раніше всі імпічменти були двопартійними діями. На цей раз республіканці і Білий дім не беруть участь і всіляко відкидають всі підозри, щоб мати можливість звинуватити демократів в тому, що їх цікавить влада, а не захист національних інтересів... У демократів сьогодні немає більш потужної політичної зброї проти республіканців, ніж імпічмент", - зазначив глава Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За його словами, в світлі проблем з пошуком нового лідера Демократичної партії, Трамп стратегічно переграє конкурентів і прихильників імпічменту на їхньому полі, перетворюючи їх на жадібних до влади популістів.

Детальніше про це, а також про роль України у справі про імпічмент Трампа читайте в матеріалі "Апострофа": "Імпічмент у США: фінал для Трампа і пастка для Зеленського".