RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Новинський запропонував створити спеціальну економічну зону для відновлення Донбасу

Після закінчення війни для відновлення Донбасу знадобиться велика кількість інвестицій і одним з варіантів їх залучення може стати створення "вільної економічної зони".

Таку думку висловив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань реінтеграції Донбасу Вадим Новинський у себе в Facebook.

"Сподіваємося, що мирний процес, який зараз почався, буде мати реальні результати, а не стане просто імітацією, як при Порошенко. Після того, як війна закінчиться і непідконтрольні території знову перейдуть під контроль України, щоб відновити Донбас, знадобиться величезна кількість інвестицій. Як один з варіантів можливе створення якоїсь вільної економічної зони. Щоб все, що там зароблялося, йшло на відновлення інфраструктури, відновлення руйнувань", - зазначив народний депутат.

Він також додав, що українська економіка знаходиться в стані стагнації, а темпи зростання промислового виробництва - знижуються.

"Ми бачимо, як наша економіка стагнує. Темпи зростання, які демонструє уряд, викликають питання. Є підозри щодо маніпуляцій зі статистикою. Коли виробництво падає, економіка не може рости так, як це показують члени Кабміну. У нас немає виразної економічної та промислової політики. За минулий рік був спад виробництва в районі 7%, це дуже великі цифри. Без залучення додаткових інвестицій буде складно домогтися економічного зростання. Для успіху України уряд повинен ставити на чільне місце економічні інтереси України. Тоді буде успішним кожен українець", - підкреслив Вадим Новинський.