RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рада провалила голосування щодо поправок Зеленського до Конституції

У вівторок, 4 лютого, народні депутати Верховної Ради відмовилися прийняти постанову про порядок доопрацювання законопроекту №1014 щодо змін до Конституції України щодо розширення повноважень президента, який раніше не був підтриманий Конституційним судом України.

Всього за постанову проголосували 214 народних депутатів. Результати голосування прокоментував спікер парламенту Дмитро Разумков, за його словами, "це ще не означає, що законопроект відхилено".

У проекті пропонувалося внести до статті 106 Конституції України два підпункти, що президент створює НАБУ і призначає керівників цього бюро і Державного бюро розслідувань і що глава держави може створювати і призначати склад в незалежні регуляторні органи з контролю за діяльністю суб'єктів господарювання. Конституційний суд визнав проект таким, що не відповідає нормам Основного закону.

"Висновок не містить конкретних прикладів того, що законопроект приводить до звуження або обмеження конституційних прав і свобод. Він тільки гіпотетично передбачає, що при певних обставинах це може привести до обмеження конституційних прав і свобод", - пояснив вердикт суду депутат Федір Веніславський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховна Рада України попередньо схвалила законопроект про зменшення числа нардепів в парламенті.