RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Стануть ближчими до народу: в Кабміні прийняли жорстке рішення щодо зарплат топ-чиновників в Україні

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зробив важливу заяву, що стосується розміру зарплат посадовців, через що нещодавно розгорівся гучний скандал, причиною якого став той факт, що оклад генерального директора держпідприємства "Антонов" Олександра Донця перевищує гонорар навіть президента США Дональда Трампа.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Справедливим буде прив'язати зарплати міністрів, заступників міністрів і інших очильників до середньої зарплати по країні. Тобто якщо у всіх зарплата зменшуватиметься, то у посадовців теж. Зарплата міністрів і їх заступників в діапазоні від трьох до п'яти середніх заробітних плат", - написав він.

Крім цього, за словами Гончарука, також потрібно припиняти виплати по 200-400% премій - тепер максимальна премія буде не більше, ніж один оклад.

"Більш того, вся інформація про зарплати керівництва Кабінету Міністрів буде публічною і буде оприлюднюватися щомісячно", - додав голова Кабміну.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, скільки заробила прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель за півроку роботи на посаді.