RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У Раді прийняли важливе рішення щодо постачання води до Криму

Україна не буде постачати прісну воду на півострів Крим до того часу, поки він не буде звільнений від російської окупації.

Про таке рішення Верховної Ради у Telegram-каналі повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

"Комітет ВР з питання прав людини, деокупації і реінтеграції окупованих територій Криму і Донбасу, національних меншин і міжнаціональних відносин прийняв рішення про неможливість поставок води в Крим до його деокупації", - зазначив він.

Таким чином, народні обранці поставили крапку в суперечці про можливість постачання дніпровської води на анексований півострів в обмін на виведення Росією своїх військ з Донбасу. Днями про це таку можливість у прямому ефірі заявив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. А пізніше схожу думку висловив ще один народний депутат від провладної більшості Юрій Камельчук.

Як повідомлялося раніше, новопризначений керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що питання водопостачання в Крим ніколи не обговорювалося з російською стороною.

Детальніше про те, чим загрожує Україні початок поставки води на окупований півострів, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія не перекриє Дніпро, а запуск води в Крим загрожує неперед­бачуваними наслідками.