RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Боротьба за місце: джерела розповіли про прокурорські "ігри" у керівництві України

Відставкою голови ОПУ Андрія Богдана повинен був затурбуватися голова Офісу генпрокурора Руслан Рябошапка, якого на посаду лобіював саме попередній керівник Офіс президента, але той вже давно "диверсифікував ризики".

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Розуміючи миттєвість політичних розкладів в Україні, Рябошапка зумів швидко знайти друзів з-за океану. Інша справа, що при цьому він посварився з групою Коломойського-Боголюбова", - розповіли нам в Офісі генпрокурора.

Серйозно понервувати Рябошапці довелося, коли у вівторок, 18 лютого, в інформаційний простір було запущено низку текстів і постів про його швидку відставку. Нібито це стало наслідком важкої розмови між ним і президентом Володимиром Зеленським. Додав подробиць в цю історію нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський, який є зараз топ-спікером у олігарха Коломойського. За інформацією нардепа, в ході зустрічі глава держави нібито докоряв Рябошапку за провальну роботу у кримінальних справах, в яких фігурує колишній президент Петро Порошенко, а також надав докази "продажу" оточенням генпрокурора низки інших справ.

"Після чого Рябошапка занепав духом і провів зустріч зі своїм найближчим оточенням, де повідомив про звільнення і попросив всіх зачистити хвости", - написав Дубинський.

Утім, останнім часом довіра до меседжів та інсайдів з боку команди Коломойського стрімко падає. Тим більше в Офісі генпрокурора оперативно опублікували спростування цієї інформації. Як розповів один із співрозмовників у вітчизняному політикумі, крім доволі міцної дружби Рябошапки з різними групами впливу як в Україні, так і за її межами, зараз на його місце "немає адекватних кандидатів".

Детальніше про те, кого хоче звільнити новий голова ОПУ Андрій Єрмак, а також про те, як цією плутаниною хочуть скористатися інші групи впливу, читайте в матеріалі "Апострофа": На Сейшели до Богдана: кого звільнить новий голова Офісу Зеленського.