RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Планується велике "перезавантаження": хто може втратити посади в Кабміні

Позачергове засідання Верховної Ради в середу, 4 березня, на якому швидше за все розглянуть питання про відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука, може стати спусковим гачком для хвилі ротацій в рядах посадовців чинного Кабміну.

Про це повідомляє "LB.ua".

Так, згідно із законом, у разі відставки прем'єра, члени його кабінету переходять в статус в.о., як і він сам до призначення йому заміни. Відповідно цю посаду тимчасово може зайняти віце-прем'єр Денис Шмигаль. На даний момент в Раді рахують голоси для його повноцінного призначення на посаду прем'єра в найближчому майбутньому.

У зв'язку з цим, джерело в "СН" пророкує можливе зняття голови НАБУ Артема Ситника, а також звільнення, швидше за все, за власним бажанням, генпрокурора Руслана Рябошапки.

Крім того, на даний момент розглядається питання об'єднання повноважень євроінтеграційного віце-прем'єра з портфелем глави МЗС (під Дмитра Кулебу, - віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції "Апостроф").

Зміни також можливі в Міноборони і Мінфіні. А ось голова Мін'юсту не зміниться.

Як повідомлялось, раніше з'явилися нові деталі скликання позачергового засідання Ради, яке відбудеться у середу, 4 березня, де можуть розглянути питання обрання нового прем'єр-міністра.

Детальніше про те, хто проходить кастинг на місце Гончарука і у кого найкращі шанси зайняти крісло прем'єр-міністра, читайте в матеріалі "Апострофа": Досвідчений тато замість недбайливого сина: хто стане прем'єр-міністром України замість Гончарука.