RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Командував в АТО: фото і біографія нового голови Мінветеранів

Міністром у справах ветеранів України призначено Сергія Бессараба. На цій посаді його затвердила Верховна Рада на своєму засіданні 4 березня.

До цього Мінветеранів очолювала Оксана Коляда.

Сергію Бессарабу 64 роки. Він - кадровий військовий, закінчив Київське вище загальновійськове командне училище імені Фрунзе, Військову академію імені Фрунзе в Москві, Національну академію оборони України. Має військове звання генерал-лейтенанта.

Бессараб займав різні керівні посади, зокрема, був начальником територіального управління "Північ", першим заступником командувача Сухопутних військ Збройних сил України. У 2014 році потрапив під люстрацію, проте незабаром повернувся на військову службу. У 2015-2016 роках був командувачем силами АТО. До призначення міністром був заступником начальника Генерального штабу ЗС України.

Від нього надходив наказ на заборону вивозу зброї з зони АТО. Бесараба звинувачували в забороні відкривати у відповідь вогонь в травні 2016 року в Авдіївської промзоні, але документальних підтверджень наказу не було.

Детальніше про причини перезавантаження Кабміну читайте в матеріалі "Апострофа": Якби Гончарук став в позу, почалася б війна всіх проти всіх.