RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Україні хочуть внести серйозні зміни в бюджет: повний текст документа

Кабінет Міністрів України пропонує внести до державного бюджету значні зміни, які торкнуться найрізноманітніших сфер.

Попередній варіант опублікував в своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко.

У документі, зокрема, йдеться про перерозподіл коштів на медицину. Джерела "Апострофа" також підтверджують цю інформацію, наголошуючи на тому, що медицина недоотримає кошти.

"Кабмін пропонує вилучити з Фонду боротьби з коронавірусною інфекцією 30,7 млрд грн, в результаті в ньому залишиться 66 млрд 342 млн гривень", - стверджує джерело.

Ці гроші будуть розподілені між Міністерством охорони здоров'я (15,8 млрд грн) і Мінсоцполітики (10,6 млрд) - на виплату пенсії. Ще 4,9 млрд грн повернуть до Державного фонду регіонального розвитку.


Фінансування буде додано антикорупційним відомствам: 21 млн отримає САП, 33 млн - ДБР; 16 млн - НАЗК. На 7 млн грн більше отримає Офіс Президента. Ще 1 млрд грн додадуть судовій системі.

Аграрії втратять 1,5 млрд допомоги для сільгоспвиробників. Ще 500 млн грн недоотримає школа.

При цьому планується повернути кошти на культуру, освіту, науку, спорт: 150 млн грн додають Українському культурному фонду. Загалом, бюджет УКФ буде 400 млн грн - 100 млн грн для Міністерства молоді і спорту і 300 млн грн для Національної академії наук. 50 млн грн виділять на патріотичне кіно. Однак, 50 млн грн недоотримає Інститут Книги.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про зміни в держбюджеті і створення фонду для боротьби з COVID-19, в який передбачається спрямувати 97,1 млрд гривень.