RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Всі ознаки лобізму: в Раді вказали на проблему зі збереженням дотацій олігархам-аграріям

Верховна Рада проголосувала за законопроект щодо внесення змін до Держбюджету з метою посилення боротьби з коронавірусом, при цьому державна підтримка аграріїв була збережена. Окремі депутати зазначили, що ситуація має ознаки лобізму на користь олігархів з галузі.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": Бюджетна нарізка під коронавірусним соусом: що не так з законом про секвестр.

Так, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що на підтримку агропідприємств збережуть дотації загальною сумою 4 млрд гривень. При цьому під час карантину ціни на багато видів продуктів сільськогосподарської галузі істотно подорожчали, споживання зросло, а самі виробники можуть почати отримувати надприбутки.

Тим часом програма дотацій складена таким чином, що більшу частину виплат можуть отримати олігархи-власники великих холдингів, на зразок власника МХП Юрія Косюка, який за даними офіційних джерел отримав мільярди гривень з бюджету з початку 2017 року.

"Зараз уряд і депутати, судячи з усього, знову вирішили підігріти аграріїв державними грошима. Поки незрозуміло, кому саме підуть ці гроші. Але за минулими роками ясно, куди вони можуть піти", - пишуть журналісти.