RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Є заборона на виїзд чи ні: в Кабміні зробили важливу заяву для заробітчан

В українському уряді вивчають всі пропозиції, що надходять від іноземних держав про наймання громадян України на роботу, і поки не поспішають йти на співпрацю в цьому питанні.

Про це сказав представник Кабінету міністрів у парламенті Василь Мокан в ефірі українського телеканалу.

Він уточнив, що заборонити виїзд з країни уряд не має права згідно з Конституцією.

"Згідно з Конституцією пересування і перетин кордону для українців заборонити прямо неможливо, але в уряді дуже обережно ставляться до таких пропозицій інших країн, в першу чергу з точки зору безпеки і здоров'я наших громадян", - сказав він.

Також Василь Мокан додав, що ще близько 8 тисяч українців перебувають за кордоном і хотіли б повернутися додому, тому з боку України буде непередбачливо "стимулювати масовий виїзд громадян за кордон". За його словами, питання відправки громадян на роботу за кордон Кабмін планує вирішувати "в індивідуальному порядку". Пропозиції роботи для українців надходили, зокрема, від Фінляндії і Польщі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Польща почала готувати чартерні рейси, якими планують привезти в країну заробітчан з України. Причиною такого рішення стала нестача робочої сили в країні.