RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

За рахунок загроз і грошей Суркіса: в ЗМІ розповіли про тиск нардепа Мамки на членів футбольної ТСК

ТСК ВР з розслідування будівництва футбольних міні-майданчиків в Києві готується завершити роботу над підсумковим звітом і представити його парламенту.

Про це повідомляє новинний портал From-ua.

Передбачити підсумок цієї Комісії, як пишуть журналісти, досить складно, бо все буде залежати від корумпованості самих членів ТСК (більшість "Слуги народу") і від сум, що пропонуються депутатам від імені Григорія Суркіса.

Торгується з депутатами і тисне на них однопартієць Суркіса, Григорій Мамка, пише ЗМІ, відзначаючи, що переговори щодо суті майбутнього звіту ТСК тривали і вчора, і сьогодні.

"Мамка - колишній міліціонер, звільнений під час реформи через непроходження атестації. Під час перебування правоохоронцем, він фігурував у багатьох корупційних скандалах. У складі ТСК по футболу Мамка має статус заступника голови. Саме він, за даними журналістів і політологів, взяв гроші у Суркіса під зобов'язання "протягнути" жорсткий висновок щодо Павелко. Навіть якщо на це не буде достатніх доказів. Приховувати свою справжню місію, після всіх викриттів (була названа сума, виділена на ТСК, в розмірі 1 млн грн і наведені факти підкупуМамкою прокурора в справі футбольних полів), Мамка більш не міг. Тому на одному з останніх засідань він тиснув на членів Комісії, буквально вимагаючи проголосувати за лист на УЄФА. ТСК тоді не похитнулась, за лист - не проголосували", - пише автор матеріалу .

Тому, ставки за підтримку всіх ініціатив Мамки (Суркіса) всередині Комісії значно зросли.

"Він продовжує вести переговори з кожним з "Слуг народу" в ТСК на предмет "скільки вони хочуть?", щоб висновок був максимально жорстким і виходив за рамки повноважень Комісії. У хід, при цьому, йдуть не тільки гроші, але і загрози", - зазначає видання.

Нагадаємо, що відповісти за що відбувається підкуп "Слуг народу" у футбольній ТСК публічно закликали главу фракції Давида Арахамію.

Також нагадаємо, раніше Григорій Суркіс зізнався, що підкупити прокурора йому обійшлося дешевше, ніж "утримувати" роботу всієї футбольної ТСК.