RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ДБР зацікавилося схемами скандального міністра Криклія: відкрито кримінальну справу

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій потрапив в поле зору Державного бюро розслідувань. ДБР почало досудове розслідування схем міністра в історії з сертифікацією газобалонного обладнання. Проти Криклія відкрито кримінальне провадження за ст. 364 КК (Зловживання владою або службовим становищем).

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олександр Дубінський.

За його словами, справу порушено за заявою нардепа Олександра Куницького і вона стосується схем міністра "по обілечуванні власників автотранспорту на газу".

"Криклій з подільниками прийняли ряд постанов Мінінфраструктури, якими сертифікація газобалонного обладнання зводиться на 6 фірм, а ціна такої сертифікації з 800 гривень збільшується до 3000 гривень. Криклій - ще більш зашкварний міністр, ніж його шеф Шмигаль. І ми це доведемо", - написав Дубінський.

Відомості за фактом вчинення кримінального правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 30 квітня цього року.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій став фігурантом безлічі інших корупційних скандалів. Криклія називають творцем транспортного картелю, до якого також входить глава транспортного комітету Ради Юрій Кісєль. Як повідомляють ЗМІ, "два "дона" транспортного картелю у міцній зв'язці успішно розкрадають транспортну галузь, розставивши на посади потрібних людей, які слухняно виконують роль гвинтиків корупційного механізму".

Силами транспортного картелю, а також "велюрових" депутатів Миколи Тищенка та Ігоря Негулевського проштовхується один з найнебезпечніших для України законопроєктів - "Про внутрішній водний транспорт".