RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Злили країну аферистам": Рабинович висловився про прийняття "антиколомойського" закону

Прийнявши в другому читанні і в цілому законопроекту про окремі питання функціонування банківської системи (№2571-д), відомого як "антиколомойський закон", Верховна Рада України фактично узаконила корупцію на найвищому рівні.

Так прокоментував результати голосування парламенту народний депутат, співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович.

"Хочу звернути увагу: жодного відношення до Коломойського прийнятий закон не має. Якби влада хотіла, вона б в законі прописала: "ПриватБанк" повертати власникам не можна ...". В законі є все, що завгодно, але цього немає, і самому Коломойському від цього закону ні холодно, ні жарко! А от усім іншим, наприклад, екс-главі НБУ ... Хочу "привітати" Гонтареву - після прийняття так званого закону України можна розкрадати безперешкодно", - зауважив політик.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" роз'яснив прийнятий на позачерговому засіданні парламенту закон.

"Складається він з трьох речей. По-перше, вперше в історії створюється орган, який не підзвітний державі. Такого немає в жодній країні світу! НБУ відтепер не підзвітний ні владі, ні народу України - він підзвітний закордонним господарям ... Друге. У зв'язку з прийняттям цього закону, ми не зможемо залучити до відповідальності тих, хто розкрадає країну, хто розікрав банки! Навіть якщо і буде доведено і винесено рішення, що в НБУ сидять злодії - з цим ніхто нічого зробити не зможе... По-третє. Прийнятий закон нахабним чином порушує Конституцію! Влада, йдучи до якоїсь перемоги незрозуміло над чим, знехтувала всім – моральними цінностями, законами, інтересами людей - абсолютно всім!", - обурився депутат.

"Стало остаточно зрозуміло: над нашою країною поставлено новий орган, який буде нами керувати - призначають його, як і ним керують, фактично з-за кордону. Хочу привітати міжнародних аферистів - вони дійсно сьогодні виграли. Ми - українська влада - в черговий раз злили країну ... Тепер у всіх все добре. У всіх, крім народу України!", - заявив політик.