RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

"Одна з причин свавілля в країні": Рабинович закликав залучити Супрун до відповідальності

Однією з причин свавілля в Україні могли стати реформи, які проводила Уляна Супрун на посаді виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України.

Таку думку висловив народний депутат, співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в програмі "Народ проти" на каналі ZIK.

"Протягом чотирьох років я розповідав, що стосовно України скоєно злочин. Всупереч законам, Конституції приїжджа Уляна Супрун знищила нашу медицину! З усіх екранів країни я говорив, що з 1 квітня настане крах української медицини, тому що бюджетом не передбачені субвенції (прямі дотації) на цю сферу. На це влада заявляла: "Більше свободи регіонам! Грошей в бюджеті на лікарні немає, будь-яких засобів не дамо - самі утримуєте свої лікарні!". Що ми в результаті отримали?!" - обурився політик.

Некомпетентність медичної реформи найкраще стала видна під час пандемії, стверджує політик.

"Почалася пандемія коронавірусу, і всі міністри запевняли: "Ми - Україна - повністю готові до карантину!". У цей час продавали маски за кордон, вивозили зерно, все, що могло допомогти хворим! Згадаймо заяву президента Зеленського. Пославшись на авторитетних людей в сфері медицини, він сказав: реформа Супрун - це крах і знищення всієї галузі. На наступний день виступив новий глава МОЗ Максим Степанов і сказав: "ми провели аналіз і зрозуміли, що перший етап реформи знищив медицину, але ... ми будемо продовжувати реформу!". Хтось може пояснити, що відбувається?!" - запитав Вадим Рабинович.

Парламентарій нагадав, що в Atlantic Council вийшла стаття, в якій повідомляється про можливе порушення кримінальної справи проти Супрун в Україні.

"Дорогі" органи, якщо Супрун - не громадянка України, відкрийте кримінальну справу! Вона не має права займати будь-які посади! За те, що її працевлаштували в державний орган, повинні відповісти Порошенко і його команда", - звернувся до правоохоронців депутат.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" повідомив, що написав звернення в правоохоронні органи України і кожен день буде ходити до правоохоронців і вимагати незалежного розслідування щодо Супрун і її поплічників.

"Саме з Супрун має розпочатися звільнення України. Коли її вишлють з України як засуджену, коли вона відповість за гріхи, а то, що вона зробила з українською медициною, з народом України, - з того моменту можна вважати, що ми почали підніматися з колін!" - резюмував Вадим Рабинович.