RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Просувають за спиною президента: політолог висловився про повернення Яценюка в політику

Раптова поява Арсенія Яценюка в офіційному пулі міністрів, які відвідали 21 травня Чернівці, вказує на плани олігархів повернути колишнього прем'єр-міністра у владу.

Таку думку висловив політичний експерт Микола Давидюк, передають "Коментарі".

"Протягом останніх місяців ЗМІ, що належать Рінату Ахметова, наполегливо працюють над поверненням Яценюка, якщо не на політичну карту, то хоча б в публічне поле. Але поява екс-прем'єра поруч з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, міністром охорони здоров'я Максимом Степановим і міністром кабінету міністрів Олегом Немчиновим більше схожа на незграбну спробу збільшити статус Яценюка", - говорить експерт.

На думку Давидюка, відсутність в офіційному пулі робочої поїздки до Чернівців депутатів-мажоритарників від "Слуги народу", і присутність там Яценюка, виглядає дивно.

"Очевидно, що найбільший український олігарх намагається повернути свого протеже у владу, але коли для цього в ролі статистів на задній план виставляють міністрів, це говорить про проблеми з політичною культурою", - відзначає Микола Давидюк.

"Також найбільшою інтригою є роль, яку в реалізації сценарію повернення Арсенія Яценюка зіграє прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Поки очевидно лише те, що ця гра буде вестися за спиною президента", - підсумував політолог.