RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Завдяки йому ціла галузь "застрягла": стало відомо про можливе призначення в Нацраду реформ

Колишній заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе прагне отримати місце у виконавчому комітеті Національної Ради реформ, і в цьому йому сприяють представники Офісу президента.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа": Улюблені іграшки: як Парцхаладзе народив будівельний хаос і навіщо йому тепер Зеленський.

Як стверджують джерела в Міністерстві розвитку громад і територій України, в Національній раді реформ Парцхаладзе планує курирувати будівельну галузь та ініційовану в ній президентом Зеленським реформу.

"Довіряти курирувати процес реформи тому, хто не тільки показав себе її противником, але і є творцем однієї з найскандальніших схем - це, м'яко кажучи, непослідовність ... Що спільного у Лева Ревазовича з реформаторською діяльністю, сказати складно. Значною мірою саме завдяки його діяльності в Мінрегіоні галузь застрягла в нормативних вимогах, пробиратися через які будівельним компаніям довго, дорого і, часом, не завжди законно", - йдеться в матеріалі.

Журналісти згадують створену Левом Парцхаладзе так звану Науково-технічну раду при Міністерстві регіонального розвитку часів уряду Володимира Гройсмана, яка займалася "узгодженням" відхилень від ДБН - вимог до будівництва, які регулярно оскаржувалися в судах і переписувалися командою Парцхаладзе. В результаті колізій з уже розпочатими будівництвами створювалися величезні корупційні ризики, які "вирішувалися" через Раду політика.

"Лист, що нібито дозволяє порушення підзаконного акту забудовнику, видавала Науково-технічна рада - "контора" без статусу і повноважень. З такою "фількіною грамотою" від Парцхаладзе, ніби як очищений від гріхів забудовник спокійно продовжує будівництво. Але для контролюючих органів папір від науково-технічної ради - не документ", - пояснюють схему органу Парцхаладзе і ризики для бізнесу журналісти.