RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Не дамо уникнути відповідальності за розкрадання держкоштів: Тимошенко висловилася про роботу ТСК

Результати першого звіту Тимчасової слідчої комісії, яка розслідує корупційні схеми у владі, показали що з Держбюджету лише з податку на додану вартість за 2019 рік було вкрадено 40 млрд гривень.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на брифінгу за результатами засідання парламентської ТСК.

"На Тимчасовій слідчій комісії зроблені сенсаційні висновки. Новий керівник Державної податкової служби разом із членами ТСК підтвердили, що лише по податку на додану вартість за 2019 рік, коли працював новий президент, нові керівники служби, митниці, через схеми з бюджету було вкрадено 40 млрд гривень. Це стільки, скільки очікують отримати у 2020 році від МВФ", – наголосила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що всі напрацьовані слідчою комісією матеріали будуть передані до силових структур, аби було розпочато розслідування та притягнення до відповідальності винних.

"За рік правління президента в України були гроші, щоб індексувати пенсії, підвищувати заробітні плати і медикам, й освітянам. Але кошти були просто відмиті, вкрадені з бюджету", – обурилася Тимошенко.

Тимчасова слідча комісія, запевнила голова "Батьківщини", контролюватиме, проти кого будуть порушені справи, які суми ПДВ, вкрадені в України, будуть донараховані і як швидко це буде зроблено.

"Ми примусимо повернути ці гроші державі! Ми нікому не дамо уникнути відповідальності за розкрадання бюджету!" – резюмувала Юлія Тимошенко.