RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

​Плівки Єрмака: НАБУ початло розслідування проти чиновника і його брата

Національне антикорупційне бюро відкрило два кримінальних провадження у справі "плівок Єрмака".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Одна зі справ відкрита стосовно голови Офісу президента Андрія Єрмака. У НАБУ відзначили, що до них надійшла ухвала слідчого судді Вищого антикорупційного суду щодо зобов'язання внести відомості до ЄРДР за заявою адвоката в інтересах народного депутата України.

"Відповідно до зазначеної заяви, громадянин України отримав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішень главою Офісу президента про призначення ряду осіб на посади в органах державної влади. Відомості про кримінальне правопорушення... внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація - частина 2 статті 369-2 (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка вплинути за надання такої вигоди - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як заявили в НАБУ, згідно зазначеній заяві, голова Офісу президента "отримав неправомірну вигоду у великому розмірі за прийняття рішень про призначення ряду осіб на посади в органах державної влади".

Детальніше про скандал навколо записів брата глави канцелярії Дениса Єрмака читайте в матеріалі "Апострофа": Розборки в Офісі Зеленського: чи врятує коронавірус Єрмака.