RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

"Аферист", який шантажував президента: стали відомі деталі про біографію і "роботі" Гео Лероса

Президент України Володимир Зеленський визнав помилку обрання народним депутатом Гео Лероса, і назвав його "аферистом".

Про це президент заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Я вважаю, що він аферист ... Мені його привів Кирило з Богданом, сказали, що нормальний хлопець. Я сказав - добре. Я довіряю, і Кирило йому довіряв", - сказав Зеленський.

Гео Лерос звинуватив Офіс президента і одного з кандидатів на посаду мера Києва в корупції. У той же час правдивість матеріалів Гео Лероса викликає питання. Попередні матеріали про корупцію глави ОПУ Єрмака президент Зеленський назвав "порожніми", які нібито "шантажували" президента.

"Для мене це марна справа. Я знаю, хто проводив ці записи, я знаю, для чого. Я знаю, хто шантажував цими записами. Хотів шантажувати мене особисто, щоб я зняв Єрмака. Не готовий говорити, тому що йде слідство, але я маю відповідь", - сказав Зеленський.

Курехян Георг Багратовіч (Гео Лерос) - син Бограта Сократовіча Курехяна, який є відомим бізнесменом і власником фірми "Техбудтранс", що займає монтажними роботами в Києві. Гео Лерос здобув популярність як куратор-волонтер арт-проектів Art United Us, "Сіті-арт", "Сестри перемоги". Перебував на посаді радника міністра інформполітики України та радника Київського міського голови з питань культури. Є автором документального фільму про реформу поліції. Ім'я Гео Лероса асоціюється зі скандалом про зникнення 3,6 млн грн, які були виділені з держбюджету для малювання "муралів" художниками з різних куточків світу. Пізніше стало відомо, що зарубіжні художники малювали їх безкоштовно. Гео Лерос не надав пояснень, куди були витрачені 3,6 млн грн. Згідно з офіційною декларацією Гео Лерос є власником квартири в центрі Києва, частки в двох невеликих квартирах - по 40 метрів кожна, 96 картин, трьох пар годинників Rolex і один Chopard, колекції з 20 фотоапаратів Leica, 49 біткоінів (10 млн грн), двох авто BMW і Ford Capri 1980 року. На рахунку в банку у депутата 325 тис доларів, 97 тис євро і 1 млн грн, ще 315 тис Лерос позичив. Офіційний дохід за 2018 - 120 тис гривень.