RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зеленський звільнив дипломата, який зіграв важливу роль в скандалі з путінським актором

Посла у Франції Олега Шамшура, який добився припинення рекламної кампанії французької компанії Danone за участю російського актора Михайла Пореченкова, було звільнено з посади за указом президента України Володимира Зеленського.

Текст указу опубліковано прес-службою глави держави.

"Звільнити Шамшура Олега Владиславовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Французькій Республіці та з посади Постійного представника України при ЮНЕСКО за сумісництвом", - сказано в тексті документа.

Новим Надзвичайним і Повноважним Послом України у Французькій Республіці призначено Вадима Омельченка, випускник Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого. За освітою він юрист-правознавець, деякий час працював в міліції.

Омельченко був керівником групи радників віце-прем'єр-міністра України з економічних реформ Сергія Тігіпка. З 2000 до 2006 року обіймав посаду віце-президента корпорації Інтерпайп (власник - Віктор Пінчук).

Як повідомляв "Апостроф", раніше компанія "Данон Україна" пояснила ситуацію з рекламою в Росії за участю актора Михайла Пореченкова, який стріляв раніше з кулемета в сторону українських захисників Донецького аеропорту.