RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скандал з прослуховуванням топ-чиновників в Україні отримав гучний поворот

Глава Офісу президента Андрій Єрмак має намір ініціювати кримінальне переслідування за публікацію записів закулісних розмов посадовців.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю Єрмака американському виданню The Washington Post.

За словами глави Офісу президента України, оприлюднення розмов посадовців несе загрозу національній безпеці України незалежно від того, чи зацікавлена в цьому іноземна держава.

"Не важливо, чи є це незаконним діянням громадянина України з якихось внутрішніх мотивів, чи за цим стоять якісь іноземні спецслужби", - підкреслив Єрмак.

Журналісти видання зазначили, що таким кроком глава ОПУ, мабуть, збирається захистити президента Володимира Зеленського та його команду від руйнівних наслідків подібних витоків.

У той же час це унеможливить публікацію записів з доказами корупції серед держчиновників, суддів, прокурорів та інших посадових осіб, що викличе невдоволення серед антикорупційних активістів

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат з фракції "Слуга народу" Гео Лерос звинуватив брата керівника Офісу президента України Андрія Єрмака в тому, що він нібито "торгує" державними посадами, опублікувавши відповідне відео.