RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

НАБУ проводить масштабні обшуки в Одесі: з'явилися подробиці і фото

У четвер, 2 липня, детективи НАБУ прийшли з обшуками по справі про заволодіння майном громади міста Одеса. Слідчі дії проводяться в службових приміщеннях і за місцем проживання причетних осіб.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ на сторінці у Facebook.

Як зазначається, обшуки проводяться за процесуального керівництва САП в офісних приміщеннях та за місцем проживання осіб, які можуть бути задіяні у схемах із заволодіння майном місцевої громади.

"Наразі ці факти та можлива причетність осіб до інших злочинів перевіряються шляхом проведення слідчих дій. Попередня правова кваліфікація — ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 КК України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє видання "Думська", йдеться про придбання адмінбудинку заводу "Краян", незаконний викуп території аеродрому "Застава" нібито для розширення Західного кладовища, про приватизацію комунальних приміщень, спробу захоплення території Шкільного аеродрому.

"Всі вони об'єднані в одне провадження. Ми встановили коло причетних людей, які, можливо, створили злочинну групу. Громаді завдано збитків на суму понад півмільярда гривень", - сказав правоохоронець в коментарі виданню.

Як повідомляв "Апостроф", 25 червня в будинку, де живе голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь в Кропивницькому, пройшли обшуки, внаслідок чого його заарештували.

Також стало відомо, що президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про відставку Андрія Балоня, якого 25 червня заарештували через вимагання грошей, з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації.