RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мендель розповіла, як Зеленський зважився виконати вимогу терориста

Прес-секретар глави держави Юлія Мендель розповіла про рішення Володимира Зеленського виконати вимогу луцького терориста, який захопив автобус і взяв в заручники пасажирів.

Про це вона поділилася в ефірі "Радіо Свобода".

За словами Мендель, президент самостійно вирішив зв'язатися з Максимом Кривошем. Він подзвонив йому і вирішив виконати його умову.

Але перед цим гарант розглядав кілька версій того, як врятувати людей і затримати терориста. Крім того, він намагався зрозуміти, чого хоче Кривош і скласти його психологічний портрет.

За словами прес-секретаря гаранта, під час прийому президента Швейцарії Зеленський часто робив перерви, щоб уточнювати розвиток ситуації.

"Коли ввечері було прийнято рішення зробити цей запис, то Володимир Олександрович прийняв це рішення сам. І це була домовленість. Хотіла б підкреслити, що в цій домовленості терорист мав зробити перший крок - відпустити трьох осіб", - сказала Мендель.

Журналісти зазначили, що в подальшому зловмисники можуть таким чином тиснути на президента. Також запитали, чи готовий він до такого. На це Мендель підкреслила, що кожну ситуації варто розглядати окремо.

"У цьому випадку розраховувалася стратегія. Будемо сподіватися, що такі ситуації не будуть повторюватися. Але ці ризики все враховували і я б не хотіла виступати людиною, яка ворожить на кавовій гущі, давайте розглядати кожну ситуацію окремо", - додала прес-секретар Володимира Зеленського.

Нагадаємо, у вівторок, 21 липня, в центрі Луцька чоловік на ім'я Максим Кривош захопив автобус і взяв в заручники пасажирів.

Пізніше терориста затримали, а людей з автобуса випустили.

Також заручники розповіли, що злочинець до них ставився добре, хоч і не випускав на вулицю в туалет.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні сформують список осіб, пов'язаних з терористичною діяльністю або тих, хто знаходиться під міжнародними санкціями.