RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

23 травня

Всі новини

Ківа заробив мільйон на ямі: спливли гучні деталі про бізнес скандального нардепа

Народний депутат з франції ОПЗЖ Ілля Ківа заробив 1,2 мільйона гривень на жомовій ямі і мешкає у незадекларованій квартирі, з власницею якої його нібто пов’язує лише секс.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Журналісти встановили, що нардеп здавав в оренду яму для відходів на Полтавщині і заробив на цьому 1,2 мільйона за рік. Така яма називається жомовою і використовується для відходів виробництва цукру.

Пізніше Ківа продав яму фірмі, у якій сам колись був директором. Сума продажу – невідома. Водночас у коментарі програмі Кива заявив, що нікому яму не продавав, і припустив, що її могли "рейдернути".

Зараз яма Ківи вже давно не функціонує і поросла бур'яном.

Хоча офіційно, за декларацією, депутат живе в однокімнатній квартирі на околиці Києва, журналісти встановили, що фактично Ківа мешкає в центрі столиці, на вулиці Лютеранській.

За словами самого нардепа, тут живе його подруга і не декларує він це житло тому, що з цією жінкою в нього немає нічого спільного, окрім сексу.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат від партії "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Ківа потрапив в об'єктив фотокамер, коли в залі Верховної Ради вів переписку з абонентом по імені "Яна Блядинська". У листуванні нардеп перерахував витрати на дитину, фото якої отримав.