RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Новинський закликав Зеленського визнати результати виборів в Білорусі

Народний депутат Вадим Новинський звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням офіційного визнання підсумків виборів президента республіки Білорусь 9 серпня.

Про це він повідомив у Facebook.

"Звертаюся до Вас з закликом визнати результат виборів в Білорусі, привітати президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка з обранням, підтримати ідеї неконфліктного вирішення ситуації і дотримання принципів демократії", - написав Новинський.

За його словами, згідно з попередніми даними, переважна більшість громадян Білорусі віддали свої голоси за чинного президента Олександра Лукашенка. Депутат вважає, що "певні сили в білоруському суспільстві намагаються вплинути силовим методом на результати волевиявлення".

Політик нагадав, що Білорусь є важливим стратегічним і економічним партнером України. При цьому Мінськ сьогодні є площадкою для "дипломатії миру" для багатьох держав, у тому числі щодо конфлікту в Україні.

"Саме в Мінську ведуться складні переговори про майбутнє світу і в Україні, працює Мінська контактна група. Білоруське керівництво робить дуже багато для того, щоб між країнами-сусідами була довіра, взаємна повага і зберігалися дружні, доброзичливі відносини між нашими народами", - сказав він.

Новинський зазначив, що процеси, які відбуваються в даний час в Білорусі, мають "аналогічний сценарій з тими, що відбувалися в Україні раніше".

"Україна вже двічі переживала аналогічні процеси. І у подій, які спостерігаються в Білорусі, є чимало спільного з подіями в Україні в 2004 і в 2014 роках. Можна говорити про втручання в справи суверенних держав зовнішніх гравців, підтримку протестних акцій ззовні, до насильницької зміни діючої влади ", - заявив Новинський, додавши, що зволікання з визнанням результатів президентських виборів в Білорусі -" на руку прихильникам деструктивних сил всередині України".

Політик переконаний, що офіційне визнання виборів Україною стане важливим сигналом щодо нормалізації ситуації в регіоні і буде сприяти розвитку відносин між державами.