RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Офісі президента відреагували на скандал зі зривом спецоперації СБУ

Зрив операції СБУ з виманювання групи бійців ПВК "Вагнер" на територію України є "медійною операцією".

Про це повідомляє радник глави Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, історію "розкрутило" російське видання "Комсомольська правда". Там написали, що "вербувальник" з України зумів провести бійців ПВК "Вагнер" до Білорусі. Там їх затримали спецслужби країни, а після цього влаштували гучні розбірки. Весь цей час "вербувальник" з української контррозвідки готував викрадення трьох десятків "жорстких профі" на борту турецького лайнера.

ось все це секретне і потужне дійство зірвалося з тієї простої причини, що представник СБУ доповів деталі операції в Кабінеті президента", - написав Подоляк.

Він зазначив, що дану історію "підхопили" українські ЗМІ, які орієнтувалися на "зливи" головного військового розвідника Василя Бурби. Його з великими складнощами звільнили тиждень тому. А фейкова історія розлетілася в мережі після цієї новини.

"Захоплення вагнерівців - це однозначно прямий конфлікт з білорусами, європейцями, турками (яких би теж запідозрили в співучасті). І привід для РФ відмовитися від перемир'я", - зазначив Подоляк.

За його словами, очевидно, що все це медійне "зло" придумано росіянами і мета була посварити Україну з усіма.

Всі подробиці читайте в статті "Апострофа": Єрмака звинуватили в зриві операції СБУ з "вагнерівцями". Маячня чи держзрада?