RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні пообіцяли відкривати кримінальні справи у разі зростання захворюваності COVID-19

У середу, 2 вересня, в Одесі відзначали День міста, на святкування зібралися тисячі містян і гостей міста, забувши про коронавірус. Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко попередив про кримінальні справи, якщо після закінчення інкубаційного періоду після святкування Дня міста в Одесі виросте захворюваність COVID-19.

Як передає "Апостроф", таку заяву він зробив в ході виїзного засідання парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування в Одесі в п'ятницю, 11 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Ляшка, святкування Дня міста в Одесі пройшло з порушеннями протиепідемічних заходів.

"Це святкування було зафіксовано силовими відомствами. У разі якщо у нас буде відзначатися позитивна динаміка захворювання після завершення інкубаційного періоду з моменту дня святкування, це може привести до певних кримінальних справ, які будуть відкриті відповідними органами, оскільки було порушено постанову Кабміну, яка забороняє проведення масових заходів", - сказав він

Також він повідомив, що в даний час заповненість ліжок пацієнтами з COVID-19 і з підозрою становить 68%, в той же час глава обладміністрації називає показник у 55%.

Як повідомляв "Апостроф", за рішенням урядової комісії з надзвичайних ситуацій, в столиці знову введуть низку обмежень, передбачених для "помаранчевої" зони епідеміологічної небезпеки, в яку з понеділка, 14 вересня, внесений Київ.