RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Десять квартир і розкішний маєток: з'явилися цікаві дані про майно Богдана

Колишній керівник Офісу президента, адвокат і бізнесмен Андрій Богдан, якого нещодавно допитали в Державному бюро розслідувань, є власником 10 квартир в елітній багатоповерхівці Chicago в центрі Києва і шикарного маєтку в Козині.

Як передає "Апостроф", про це пише "Страна".

Як з'ясувалося, 43-річний Андрій Богдан раніше інвестував велику суму грошей в столичну нерухомість. У його податковій декларації за 2019 рік вказано велику кількість недобудованих об'єктів. Йдеться про 10 квартир від 44 до 119 кв м у висотці Chicago Central House на перетині вулиць Антоновича та Жилянської, що біля метро "Олімпійська".

Chicago Central House - це 24-поверховий будинок в стилі американських хмарочосів.

Колишній глава президентської канцелярії займає цілий поверх, швидше всього, один з останніх. З панорамних вікон Богдана відкривається вид на Олімпійський стадіон, бізнес-центри Gulliver і "Парус", а також видно костел святого Миколая. Загальна площа всіх квартир складає близько 800 кв м, причому ринкова вартість квадратного метра житла в цьому ЖК зараз коливається в межах $3-4 тисяч. Тож апартаменти Богдана можуть коштувати $2,8 млн.

Ще одним забудовником в цьому проекті виступає SAGA Development, власником якої є давній друг Богдана - Андрій Вавриш.

Живе Андрій Богдан не в столиці, а в елітному селищі Козин під Києвом по сусідству з Порошенком і Ляшком.

Під час зйомки з повітря вдалося роздивитися маєток Богдана: ділянка має нестандартну витягнуту площу і впритул підходить до води, з двору є вихід на персональний пляж з причалом, де стоїть водний мотоцикл. Місцеві жителі кажуть, що часто бачать розкішний катер, пришвартований біля цього маєтку.

На задньому дворі є невеликий басейн, лазня-бочка, дитячий батут і плетені підвісні гойдалки у вигляді коконів. Тут часто гостюють діти Андрія: у нього чотири дочки - Вікторія, Анастасія, Катерина і Софія.

Сам особняк збудований в стилі мінімалізм. Поруч - гараж на дві машини.

За декларацією, Богдан в Козині володіє 55 сотками землі (три ділянки об'єднані в одну). 13 років тому він заплатив за землю близько 4,1 млн грн. Вартість будинку на 560 кв. м, який було збудовано в 2011 році, політик не вказує у своїй фінансовій звітності.

Як повідомляв "Апостроф", у Польщі слідчі антикорупційного бюро знайшли у колишнього міністра транспорту в уряді Дональда Туска, екс-глави "Укравтодору" Славоміра Новака великі суми грошей.