RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ОПЗЖ ініціювала в Раді розслідування щодо втручання іноземців в справи України - Вадим Рабинович

Фракція "Опозиційна платформа - За життя" запропонувала керівництву Верховної Ради України створити тимчасову слідчу комісію щодо розслідування фактів втручання іноземців у внутрішньополітичні справи України.

Про це народний депутат України, співголова фракції "ОПЗЖ" Вадим Рабинович розповів журналістам.

"Я запропонував спікеру парламенту Дмитру Разумкову створити тимчасову слідчу комісію "щодо втручання іноземних держав у констітуційну дільність парламенту України", - уточнив Вадим Рабинович.

За словами політика, у нього до влади ряд питань: "Ви продали країну на корені? Ми і наші діти комусь винні? Чому в конституційному органі країни - парламенті - наводиться аргумент: "іноземці будуть не задоволені"? Ми, коли приїжджаємо у Францію чи Італію, диктуємо умови? Ні! Чому ми вважаємо, що говорити таке в Раді - це нормально?"

Вадим Рабинович вважає, що "сьогодні опозиція відстояла частину суверенітету".

"Не важливо, як буде формуватися комісія, важливо, що ми можемо в своєму будинку вирішувати свої справи. Те, що представники влади настільки відморожені, що бояться обурення іноземців - це перебір. Іноземці незадоволені, що ми захищали свою землю, що не дали вбити країну медреформою, що самі можемо призначити собі прокурорів... Хто нам повинен диктувати, кого призначати? Що таке "незалежність"? Це можливість самим обирати собі представників до державних органів!" - заявив народний депутат.

Повідомив співголова "Опозиційною платформи - За життя" і про те, що фракція вимагає 18 вересня до пленарного засідання ВРУ провести зустріч і обговорити ситуацію навколо пандемії коронавірусу.

"Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевняли нас, що вони навчилися боротися з пандемією. Так "боролися", що витратили 6 млрд, а тепер кажуть, що грошей немає, лікувати вас не можемо, лікарні не приймають на планові операції! Дайте відповідь, що робити людям і куди поділися гроші? Масок немає, тестів - теж. Завозили маски літаками і вони опинилися на полицях магазинів за захмарними цінами ... Ми вимагаємо викликати міністра фінансів, міністра охорони здоров'я, щоб вони розповіли, хто вкрав гроші і чому ситуація досі плачевна! " - резюмував Вадим Рабинович.