RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"Повністю антиєвропейський закон": експерт дав оцінку проекту закону про столицю

Новий закон про столицю, який готують представники "Слуги народу" - це спроба отримати владу в Києві всупереч волі жителів міста.

Про це заявив в коментарі Українським Новинам політолог Вадим Карасьов.

"Завдяки новому закону про столицю, "Слуга народу" хоче фактично захопити владу в місті, оскільки чесним способом, через вибори у них це зробити не вийде. Після прийняття нового закону жителі столиці будуть фактично позбавлені права обирати собі владу", - зазначає Вадим Карасьов.

За словами політолога, Київ - це європейське місто, замість того, закон за яким хочуть нав'язати жити Києву "абсолютно антиєвропейський".

"У Ради Європи дуже суттєві застереження щодо цього закону. І Рада Європи підтвердила неспроможність закону про столицю від "Слуг народу". Замість розширення прав місцевого самоврядування, яке ми отримали в результаті децентралізації, ми отримаємо урізання прав і повноважень влади, яку обрали кияни, а не призначив хтось зверху", - зазначає Карасьов.

Вадим Карасьов також говорить - одним з головних пунктів закону є поділ посади мера і глави КМДА. Він зазначає, останній раз такий поділ відбувалося за часів Віктора Януковича для збереження контролю над Києвом.