RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про причетність нардепа Лабазюка до сепаратистського скандалу - відео

З 2017 року триває так звана "справа помічників нардепів", які використовували політиків різного рівня, щоб ті озвучували прокремлівські меседжі. Серед фігурантів, за інформацією журналістів, виявився народний депутат Сергій Лабазюк.

Як повідомляє "Деловая столица", серед організаторів злочинної групи, яка діяла "під куполом", за словами тодішнього голови СБУ Василя Грицака, були керівник ГО "Донбаське земляцтво Києва" Андрій Будяк, глава секретаріату міжфракційного парламентського об'єднання "Депутатське об'єднання з реформування податкового, митного і земельного законодавства" Анна Ярова (Волобуєва) і Юрій Житомирський. Волобуєва (Ярова) Анна Дмитрівна була помічником на громадських засадах народного депутата від БПП Руслана Сольвара. Вона одружена з керуючим партнером дубайської авіакомпанії ALPHA AIR Олексієм Яровим, якого теж підозрювали в "сепаратистських" акціях. У липні 2016 у Львові Яровий був учасником Міжнародного форуму, який виступав з ідеєю створення "вільної економічної зони" на Галичині.

Серед народних обранців, які засвітилися в цій темі, опинився і нардеп з Хмельницької області Сергій Лабазюк, який в березні 2016 проводив спільну прес-конференцію з Ганною Яровою (Волобуєва), яка в матеріалах СБУ фігурує як організатор злочинної групи помічників.

"На сайті "Миротворець" вона фігурує як особа, яка підозрюється СБУ в державній зраді і роботі на Кремль. Він разом з Яровою зачитав у ВР звернення до президента і переконував присутніх в необхідності проведення виборів губернаторів. До речі, на "Миротворці" досі є фото, яке підтверджує факт цієї прес-конференції", - йдеться в матеріалі.

Як розповідав тодішній глава СБУ Василь Грицак, ще з початку 2015 Росія почала реалізовувати сценарій внутрішнього розколу України.

"Вільні економічні зони, виборність губернаторів і керівників регіональних правоохоронних органів, відновлення економічних зв'язків з Росією, надання російській мові особливого статусу - вони просуваються відразу по декількох напрямках на рівні окремих регіонів через, в тому числі, народних депутатів різних рівнів. Форма - круглі столи і конгреси з наступними зверненнями до Верховної Ради і президента України. Вони створюють ілюзію масової підтримки", - розповідав Василь Грицак.

"Тому питання, його (Лабазюка) використовували втемну, або ж він виступав тоді з особистих переконань, залишилося відкритим", - йдеться в матеріалі.