RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Військовим медикам в Україні пообіцяли доплату за лікування коронавіруса

Відповідно до наказу міністра оборони військовослужбовці військово-медичних закладів, які лікують хворих з коронавірусом, будуть отримувати щомісячну грошову премію. Виплати розпочнуться з наступного місяця.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

За словами міністра оборони України Андрія Тарана, через прогалини у нормативній базі військовим медикам не могли нараховувати передбачену додаткову доплату у розмірі до 300 відсотків заробітної плати, яку, відповідно до постанови уряду, виплачують українським медикам, що працюють з хворими на COVID-19 пацієнтами. В зв'язку з цим в Міноборони прийнято рішення виплачувати військовим медикам грошові премії згідно з Дисциплінарним статутом ЗСУ, у тому числі із фонду міністра оборони України.

"Дані виплати нараховуватимуться за період від 2 червня 2020 року. Усі наші бійці в білих халатах, які перебувають на передовій боротьби з епідемією, отримають премії ще від червня цього року. Так само вони виплачуватимуться і в подальшому, у період дії карантинних заходів, встановлених урядом", - зазначив міністр.

Глава відомства зазначив, що виплати військовим медикам будуть здійснювати за місцем перебування військовослужбовців на грошовому забезпеченні.

Як повідомляв "Апостроф", 20 жовтня Верховна Рада України прийняла постанову щодо протидії розповсюдженню коронавірусу.