RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Люди не розуміють, що роблять": Василь Філіпчук розповів про проблеми з посланням президента

Відсутність в посланні президента України Володимира Зеленського курсу розвитку держави створює колапс в системі ключових відомств і веде до хаосу в питанні управління країною.

Про це заявив дипломат і глава видання "Апостроф" і телеканалу"Апостроф TV" Василь Філіпчук в ефірі телешоу "Чорний лебідь".

Так, дипломат розповів про значення такого курсу для роботи державного апарату.

"Ці документи не можна не недооцінювати, ні переоцінювати, це для державного апарату путівник, що і як робити. Туди потрібно було посилатися, коли були конфлікти між міністерствами, дискусії в парламенті, завжди було лекало, лінійка, до якої можна було прикласти те чи інше рішення і сказати - правильно це чи неправильно. Також і тут - це послання базується на засадах внутрішньої і зовнішньої політики, чітко визначені завдання, ти повинен показати, що виконано, які цілі, що ми повинні робити", - пояснив він.

Також Василь Філіпчук розповів про поточний стан справ в різних відомствах, які змушені в даний момент працювати без стратегічного орієнтиру.

"Спілкуючись з дипломатами іноземними, нашими колегами, які мають проблеми з окремими відомствами, чуєш одну і ту ж фразу - там хаос, люди не розуміють, що вони роблять, для чого вони там. Це нерозуміння базується на тому, що немає базового документа, який би всім цим міністерствам показав, куди рухатися", - розповів він.

В якості позитивного для України прикладу дипломат привів механізм планування в країнах ЄС і закликав команду глави держави зробити роботу над помилками.

"У Європейському союзі семирічне планування. На три роки визначається бюджет і можна змінити частину виплат тільки через три роки. Якщо ти запланував проект, то він може бути запущений тільки через три роки, тому що є зобов'язання попередніх урядів і президентів. Це хороший спосіб організації роботи держави. Президент повинен показати, куди йдуть бюджетні кошти протягом 3-5 років. Президент має поставити двійку з мінусом своїй команді, яка його так підставила, слід було б зробити роботу над помилками, і в лютому-березні наступного року нам подати нормальне послання", - зазначив Василь Філіпчук.