RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Виклик і відмова від політики президента: Вадим Новинський прокоментував слова Рєзнікова про Донбас

Заява віце-прем'єра України, міністра з питань тимчасово окупованих територій, представника України в Тристоронньої контактній групі Олексія Рєзнікова, який назвав Донбас "раковою пухлиною" на тілі України, а його жителів - "ментально хворими", свідчить про посилення "партії війни" .

Про це заявив народний депутат Вадим Новинський, передає пресслужба в Facebook.

"Це хворі території, ментально в тому числі. Є варіант резекції повної, ампутації, або лікувати. Я за терапію і повне відновлення нашого організму", - сказав Рєзніков.

Як зазначив Новинський, члени формувань ЛДНР надали дорожню карту щодо врегулювання конфлікту.

"Якщо заява Рєзнікова є відповіддю України, то в очах світової спільноти тепер саме Українська сторона демонструє свою нездатність домовлятися", - зазначив він.

Депутат зазначив, що заяви Рєзнікова "звучить як виклик і як відмова від колишньої політики" президента Володимира Зеленського.

"Реакційний прояв українського націоналізму з нехтуванням норм законності та основ суверенітету, а найближче оточення президента штовхає його на дії, прямо протилежні тому, що було заявлено в ході президентських виборів. Протистояння з Конституційним судом, одкровення Рєзнікова, войовничі слова самого Володимира Зеленського - це ланки одного ланцюга. Вважаю, що Олексій Резніков не має морального права вирішувати державні питання реінтеграції Донбасу і повинен як скласти свої повноваження в ТКГ, так і подати у відставку з займаних посад в уряді. Упевнений, що Україна продемонструє бажання досягти компромісу у війні на Донбасі і запропонує свій варіант "дорожньої карти" - щоб подальша дискусія в рамках ТКГ велася більш результативно", - підкреслив Вадим Новинський.