RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Пиляють коронавірусний фонд, поки волонтери працюють: Рабинович розкритикував владу за "боротьбу" з пандемією

Поки волонтери збирають кошти і допомагають медикам, влада розтрачуєкоронавірусний фонд, витрачаючи гроші з нього на кіно і дороги, і українцям не варто розраховувати на державну допомогу в боротьбі з коронавірусом.

Таку думку висловив народний депутат, співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в ефірі "112 Україна".

"Рятуватися треба самим, розраховувати на людей, які у нас називаються волонтерами. Коли нахлинула перша хвиля коронавірусу, серед волонтерів я нікого з партії"Слуга народу"не побачив - тільки переможні зустрічі масок, потім відправлених в"Епіцентр". А мої товариші по партії ОПЗЖ - Медведчук, Столар, Королевська, маса інших - забезпечили лікарні половини країни апаратами ШВЛ, масками, рукавичками та необхідними для боротьби з пандемією препаратами. Я сам роздавав тисячі медичних посилок і продуктових наборів в Одеській області. Питання: чому волонтери повинні весь час закривати ці "дірки"? А держава де?" - задався питанням політик.

Нардеп нагадав, що після першої хвилі епідемії все побачили: коронавірус - це не іграшка, і був створений коронавірусний фонд.

"Але парламент був відсторонений від керівництва фондом - його ділили президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Після паювання Зеленський і Шмигаль заявили: вони кращі фахівці як лікувати коронавірус... Замість того, щоб витратити гроші і час на викорінення жахів, що наробила Супрун, на закупівлю медикаментів, ліжок, підвищення зарплат медикам, порятунок життів людей, вони що зробили? Сперли коронавірусний фонд, закопали його в дороги, витратили на патріотичне кіно", - підкреслив парламентарій.

Вадим Рабинович впевнений, що "такої наруги над людьми немає в жодній країні світу".

"Держава витрачає кошти з коронавірусного фонду, і парламент цього не може контролювати! В парламентсько-президентської республіці ні керівник парламенту, ніхто з фракцій не мають доступу до перевірки коронавірусного фонду! Витрачаємо на патріотичні фільми. У Львові відновив дорогу, фабрику, ще щось. Такої наруги, я вважаю, немає в жодній країні світу!.. Міністр охорони здоров'я кричить: апокаліпсис, гинемо. Як можна було в такий період, взяти гроші і будувати на них дороги, випускати фільми. Як можна після цього виходити і людям в очі дивитися?!" - обурився політик.

Навіть з цієї ситуації вихід є, і він, за твердженням співголови ОПЗЖ, простий – "не красти, а працювати".

"Один простий рецепт для влади: не замикати нас по домівках, не відбирати вихідні дні, а просто-напросто не красти, а працювати - ось, що треба. Зеленський зі своїм Офісом і Шмигаль зі своїм урядом не просто не впоралися з викликами - вони завели нас в глухий кут! А зараз, будучи в паніці і нерозумінні того, що накоїли, вони намагаються ще раз закрити всіх по домівках, надіти на нас намордники або ще що-небудь", - резюмував Вадим Рабинович.