RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Коли в Україні можуть ввести повний локдаун: стала відома нова дата

Влада розглядає два варіанти запровадження повного локдауну в Україні через поширення захворюваності на COVID-19 у період новорічних свят. Ймовірні дати - з 20 грудня або після Нового року - залежатимуть від темпів поширення СOVID-19 і завантаженості медичної системи.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на джерела, близькі до переговорів.

Питання про введення повного локдауну обговорюється в Кабінеті міністрів та Офісі президента.

"Поки розглядається два варіанти в залежності від того, якою буде статистика захворюваності. У "лайтовому" варіанті нам запропонують локдаун після Нового року, на три тижні, якраз на час новорічних канікул", — повідомив співрозмовник видання.

Якщо кількість нових випадків буде рости і надалі, локдаун може бути введений вже з 20 грудня і тоді він захопить новорічні свята.

"Відсоток заповнюваності лікарень коливається по Україні, у середньому, в межах 50%, але якщо він буде досягати 80%, система охорони здоров'я може не витримати. І тоді настане те, про що говорив Степанов (міністр охорони здоров'я Максим Степанов — "Апостроф"): вибіркова госпіталізація і медичний колапс", - повідомляє джерело.

Як наголошується, варіанти локдауну поки лише опрацьовуються, транспортне сполучення під час нього, можливо, зупинятися не буде.

Як повідомляв "Апостроф", на всій території України жорсткий карантин можуть ввести в кінці грудня - джерела називають навіть конкретну дату - 25 грудня.

До слова, раніше народний депутат України від партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі Апостроф TV заявила, що в Україні з 29 грудня на два тижні можуть ввести повний локдаун.