RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Локдаун - на носі: стало відомо, коли Україна піде на карантин

Жорсткий карантин готуються ввести на всій території України в кінці грудня - джерела називають навіть конкретну дату - 25 грудня.

Про це стало відомо джерелам "Апострофа" в Кабінеті міністрів.

"Дебати щодо того, коли потрібно вводити карантин, тривають. Але, найімовірніше, введення локдауну зсунуть максимально ближче до новорічних свят. Це пов'язано в тому числі і з економічними нюансами", - відзначило джерело.

За його словами, карантин триватиме до Старого Нового року - 14 січня.

"Люди і не помітять локдауну - святкуватимуть. Головне, щоб сиділи максимально вдома. Ми розраховуємо, що це дозволить знизити динаміку захворюваності", - сказало джерело.

Що зараз із захворюваністю на коронавірус в Україні

В Україні за минулу добу, 23 листопада, зафіксовано 12 287 нових випадків коронавірусу, госпіталізовано - 1 403 особи, летальних випадків - 188, видужало - 8 298 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіло - 647 976 осіб, видужало - 299 358 осіб, летальних випадків - 11 263, проведено ПЛР-тестів - 4 279 025.

За останню добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Київ (1 422), Київській (1 089), Дніпропетровській (952), Одеській (865) та Запорізькій (800) областях.

Що таке локдаун

Локдаун - жорстка форма карантину, яка обмежує вільне пересування людей як у державі, так і за її межі. У таких умовах функціонувати можуть лише ті організації, які надають необхідні основні послуги і товари (лікарні, аптеки, продуктові магазини і т. ін.).

Локдаун вже вводився навесні 2020 року, коли не працював громадський транспорт, були лімітовані можливості пересування людей між містами, не працювали школи, установи, а чимале число українців ізолювалися вдома.

Що передбачає повний локдаун

- обмеження вільного пересування і соціальних контактів громадян;

- закриття практично всіх підприємств, установ і організацій, у тому числі освітніх, розважальних, спортивних, закладів громадського харчування (можуть працювати тільки на доставку або продавати їжу на винос) і т.д.;

- переведення співробітників підприємств, організацій і установ максимально на роботу в онлайн-режимі;

- закриття кордонів, припинення міжнародного і міжміського сполучення, а також роботи громадського транспорту в межах населених пунктів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Треба припинити ремонтувати дороги, гроші потрібні для медицини - Наталя Лісневська.