RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Витягти Україну з кризи зможе тільки справжній професіонал - експерт

В умовах прогнозованої бюджетної кризи, вихід із якої влада "нових облич" бачить лише у підвищенні тарифів, обвалі курсу національної валюти та іноземних запозиченнях, необхідно повернути до управління країною справжнього професіонала з успішним досвідом подолання світової кризи, двічі прем’єр-міністра - Юлію Тимошенко.

Таке переконання висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук, пише РБК-Україна.

"Осінні місцеві вибори, де партія Тимошенко отримала найкращий результат по країні серед партій, які опонують "зеленій" владі, чітко показали: українці вимагають від президента і парламенту сформувати професійний і відповідальний уряд на чолі з Тимошенко. І це не питання політичних амбіцій. Це питання виживання країни й кожного з нас", - вважає експерт.

Він нагадав, що під час прем’єрства Тимошенко у 2008-2009 українці практично не відчули на собі наслідки світової економічної кризи. Так само, на його думку, можна було б уникнути й цьогорічного коронавірусного колапсу, аби владна більшість взяла до уваги підготовлений командою "Батьківщини" покроковий план виходу країни з кризи. Корнійчук наголошує, що з-поміж інших опозиціонерів лідер "Батьківщини" якісно вирізняється якраз тим, що зі своєю командою пропонує владі свою експертну допомогу – антикризові заходи й стратегії, покликані підтримати економіку і захистити соціальні гарантії громадян.

"На відміну від інших "опозиціонерів", які потирають руки в передчутті колапсу в країні, Тимошенко постійно проявляє позицію політика-державника - системно пропонуючи владі конструктивні рішення для порятунку країни, навіть перебуваючи в опозиції", - зауважує Дмитро Корнійчук.

Щоправда, на думку експерта, влада побоюється дати виконавчу владу сильному, професійному антикризовому менеджеру, тому що знає, що "для Тимошенко пріоритетом є не "забаганки" президентів, олігархів чи зовнішніх гравців, а інтереси простих людей і держави".