RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Тетяна Плачкова закликала НКРЕКП відзвітувати у Верховній Раді про зростання тарифів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повинна відзвітувати у Верховній Раді про свої рішення, внаслідок яких збільшуються тарифи.

Відповідну постанову парламенту №4496 ініціювала народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тетяна Плачкова.

"Колеги з різних фракцій і комітетів підтримали мою ініціативу, і ми зареєстрували відповідну постанову", - повідомила політик у Facebook.

Вона підкреслила, що свою відповідальність за надмірне і постійне збільшення тарифного навантаження на людей представники влади переводять саме на цього регулятора і обґрунтовують це його юридичною незалежністю. Однак Нацкомісія за законом підзвітна Верховній Раді. Тому парламент повинен дати оцінку діяльності регулятора, а суспільство - отримати повну і об'єктивну інформацію про його цінову і тарифну політику.

"На її основі ми зможемо визначити шляхи впливу на ситуацію з тарифами. Кроки, які будуть захищати саме споживачів", - резюмувала Тетяна Плачкова.