RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україні потрібен мир на українських умовах, а не "особливий статус" - Юлія Тимошенко

"Батьківщина" проголосувала проти закону про особливий статус Донбасу, як і у попередні роки.

Про це йдеться у Facebook голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко за результатами голосування за закон про особливий статус Донбасу.

Вона наголосила, що "Батьківщина" принципово не підтримувала закон, дію якого продовжують уже вчетверте.

"Ми ніколи не голосували, бо цей закон є створенням держави у державі. Це навіть не федералізація. Це гірше. Це слабодуха згода віддати нашу територію назавжди під прикриттям так званого "мирного процесу", – обурилася Юлія Тимошенко.

Голова "Батьківщини" застерегла, що пролонгований депутатами закон "перетворює Донбас на плацдарм для захоплення України політичним шляхом".

"У цьому законі є все: і проведення місцевих виборів на окупованих територіях під дулами важкої зброї, і дозвіл для терористичних угрупувань створити на нашій землі власні збройні сили, і формування на Донбасі тотально непідконтрольних Україні органів влади", – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що у 2014 році влада законом про особливий статус "здала Донбас без бою, і не тільки Донбас".

"Я не вірю, що попередній президент України не розумів, що робить, коли продавлював цей закон в українському парламенті. Це була принизлива вистава в сесійній залі з виключеним табло для голосування, щоб приховати імена "героїв", які натиснули кнопку "за", - зазначила Юлія Тимошенко.

Попри те, що попередній президент вже не на посаді, зауважила Юлія Тимошенко, "його справа живе - закон пролонговують, і він знову буде діяти разом із провальними Мінськими домовленостями".

"Це не те, чого чекають люди по обидві сторони від лінії фронту. І цей закон точно не про мир! Раджу вивчити поіменне голосування за закон про особливий статус Донбасу і зрозуміти, хто є хто в українському парламенті", – підсумувала Юлія Тимошенко.

Верховна Рада проголосувала за продовження на рік особливого статусу Донбасу. Документ підтримали 304 народні депутати.