RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

ОПЗЖ і ЄС домовилися працювати в єдиному ключі, щоб домогтися розпуску цього складу парламенту - експерт

Позачергові вибори в Раду можуть стати реальністю в 2021 році. Як вважають експерти, найбільші опозиційні партії країни - ОПЗЖ і ЄС - домовилися працювати в єдиному ключі, щоб домогтися розпуску цього складу парламенту.

Про це заявив у Facebook політичний експерт Кирило Сазонов.

"Як пишуть українські видання, відповідну інформацію підтвердили в обох партіях. У своїх інтерв'ю лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук неодноразово говорив, що в нинішній політичній ситуації, коли партія влади втратила довіру людей, було б розумно провести позачергові вибори в Раду, щоб перезапустити виконання тих обіцянок, з якими президент Зеленський йшов на вибори. Це питання миру на Донбасі, деолігархізація країни, відновлення економіки, підвищення добробуту українців та ін. Позаяк "слуги народу" цими питаннями взагалі не займаються. З Порошенко зрозуміло - він після програшу на виборах намагається повернутися на перші ролі і методично працює проти Зеленського по всіх фронтах, маючи захист від переслідувань... За моєю інформацією, Медведчук і Порошенко спробують розвалити монобільшість, щоб викликати політичну кризу і домогтися розпуску Ради. Не секрет, що у фракції "СН" є ряд депутатів, які не поділяють ідеологію президентської політсили", - зауважив експерт.

Також він вказав на коментарі щодо діяльності опозиційних політичних сил в парламенті.

"Сам Зеленський про це знає... В інтерв'ю The New York Times він фактично підтвердив факт, що зі "слугами" "працюють" фінансові групи Порошенко і Медведчука. Це не може не турбувати Зеленського, адже в разі перевиборів він втратить більшість у парламенті і перетвориться на другого Ющенка. Тому не дивуйтеся, якщо незабаром у Раді ми побачимо все частіші демарші "слуг", провали законопроектів і, можливо, навіть вихід депутатів з президентської фракції", - зазначив експерт.