RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Хвороба не відступила: Шмигаль виступив з важливою заявою про карантин після 24 січня

В Україні не будуть продовжувати жорсткий карантин, який триває до 24 січня поточного року, однак після цієї дати Україна повернеться до обмежень "помаранчевої" зони, які діяли раніше, тобто, до адаптивного карантину.

Про це розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, потреби продовжувати посилені карантинні заходи немає.

"Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дали б змогу нашій медичній системі справлятися. Але навіщо ризикувати життям і здоров'ям людей, якщо ми можемо в цей найбільш неактивний період у році зробити найм'якіший у Європі локдаун, для того, щоб збити хвилю, яка розпочинається, і в лютому не допускати великої кількості захворювань", - сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що головною метою карантину було недопущення перевантаження медичної системи України до отримання вакцини, надходження якої очікується в лютому.

"З 8 до 24 січня у нас встановлено так званий карантин зимових канікул. Його ключова мета - обмеження мобільності населення. З 25-го ми перейдемо, ймовірно, до "помаранчевої" зони, яка діяла до запровадження цих правил", - зазначив Шмигаль.

За його словами, потреби продовжувати жорсткі карантинні заходи довше, ніж до 24 січня, немає.

"Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Наразі немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла", - зазначив прем'єр.

Як повідомляв "Апостроф", в департаменті освіти і науки КМДА заявили, що 18 січня школярі молодших класів столиці продовжать своє навчання в дистанційному форматі, який збережеться до 24 січня.